Пари на заем – решението в трудните дни

Животът е непредвидим във всеки един момент. Сега сме добре, а по-късно може да сме зле. Парите са нещо, което не можем да контролираме. В даден момент ги имаме, а в следващия се чудим как да свържем двата края. Разбира се, за тези непредвидени моменти има решение и то е много просто – пари на заем.

Всеки поне веднъж е прибягвал до заем или помощ от близки. Това е напълно нормално и няма от какво да се притеснявате. Човешко е, разбираемо е да изпаднете в трудност и да се нуждаете от допълнителни средства, за да излезете от трудната ситуация. Стигаме до кръстопът, където заеми се разделят на тези от близки, от банка или небанкова институция.

Всяка една от страните има предимства. Нека видим кой е най-добрият вариант за взимане на пари на заем.

Първото нещо, към което ще се ориентирате са роднините. Все пак те са част от семейството и не биха ви отказали помощ. Да, това е добър план, но какво се случва, ако ситуацията се повтори? Не може да очаквате всеки път да получавате помощ от тях. Макар и да са семейство всяко нещо си има граници. Затова не прекалявайте с добрината на близките си.

Банките са необятни възможности по отношение на кредитите. Всяка банка предлага стотици разновидности на заемите – ипотечни кредити, потребителски кредити, бърз кредит и още много добри. Този вариант е добър и доста практичен, когато се нуждаете от по-големи суми за купуване на жилище, ремонт, купуване на кола или каквото и да е друга ситуация изискваща голям разход. Разбира се, лихвите вървят ръка за ръка със заеми. Затова внимавайте и не прибързвайте.

Не искате да имате високи лихви (ако може да е без лихва – най-добре) и да се срамувате, когато търсите пари на заем? Решението е едно – кредит от небанкова институция. Сдобивате се с нужните пари бързо срещу нулева или минимална лихва. Няма притеснения и терзания кога ще върнете парите и дали ще се натрупа голяма лихва.

Най-добрият вариант е да не взимате пари на заем, но все пак животът е непредвидим. Никога не знаем кога ще ни потрябва помощ. Затова не се колебайте да вземете кредит, когато имате нужда.


ВАЖНО!!!!! Ако имате лошо ЦКР (лоша кредитна история), тоест – забавяне по плащания на други кредити в миналото – няма как да ви бъде отпуснат друг тип кредит от нито една компания, освен този тук -> ЦЪК!

Related Posts